Att missförstå donuts

KitchPro Mini Donut Maker vill få dig att tro att processen för att göra en bra donut inte är mycket annorlunda från att göra en våffla. Inget kunde vara mer fel. Donuts ska friteras, så enkelt är det. Jag vill minnas en dag jag spenderade i Manchester under Halloween, där jag besökte ett konfektyrställ som sålde just donuts. Det var typiskt brittiskt, kassörskan ville inte ens ge mig mina donuts förrän jag sagt “please” när jag beställde och “thank you” när jag fick varorna. Det  var gudomligt goda donuts hon hade gjort, friterade i en klassisk fritös som alltid bör göras.

KitchPro har, i min mening, försökt förstöra detta vackra band mellan verklighet och donuts. De har släppt ut en klumpig maskin som ser ut mer som ett våffeljärn än en vanlig fritös. Produkten beskriver sig som det nya sättet att tillaga donuts men jag vet bättre. Det känns nästan kränkande att bara tänka tanken på en sådan produkt. Uppenbarligen överdriver jag en hel del, men principen är densamma: Donuts ska friteras. Denna produkt, som behandlar donuts mer som våfflor än som de utsökta cirkulära formerna de verkligen är, gör ingen rättvisa till en av de viktigaste bakvärken i modern historia: Donuten!