Att moppa golvet med fötterna är inte lika kul som det låter

Att moppa golvet är en av de mindre roliga sakerna man kan göra i köket, men oerhört viktig ändå. Ett kök behöver vara rent för att undvika ohyra och bakterier och det är förstås också det  stället där man löper störst risk att riktigt smutsa ner. Vad finns det då man kan göra för att moppandet ska bli lite mer roande? Jo, någon har visst kommit på den galna idén att sätta moppen på fötterna. Det var så mopptofflan uppfanns.

När man tänker på det är produkten ändå något logisk. Fötterna är ju den del av kroppen som alltid är på golvet, och genom att hålla dem upptagna kan man använda händerna för andra former av städning, eller för den delen läsa en bok för att roa sig medan man arbetar hårt. Det är också en riktigt kul grej att visa upp för vänner som kommer på besök. Men det finns en anledning till att vi moppar som vi gör. För det första är det svårt att ta sig fram och hålla balansen, och för det andra har man en tendens att slå foten i väggen eller en möbel flera gånger när man städar. Det är svårt att komma åt alla kluriga områden och man känner sig allmänt klumpig. Det tar nästan dubbelt så lång tid att bli klar med moppandet när man använder denna produkten än när man bara använder en vanlig mopp.

Roliga köksgeråd bör också vara åtminstone någorlunda användbara för att vara värda ett köp. Mopptofflan är användbar, men snuddar precis på gränsen till att vara för värdelös för att man ska vilja lägga sina pengar på den. Det beror helt på hur mycket man värderar humorn i produkten ifall man köper den eller inte.