Att skära sin tårta har aldrig varit lättare

Det finns vissa idéer man aldrig trott kunnat utmanas. Ändå sitter vi här, tvungna att konfrontera det faktum att tårtspaden gjorts föråldrad. Det finns en ny tårtspade i trakterna, likt Clint Eastwood i en av sina berömda western-filmer, och dess existens gör det svårt för oss att överhuvudtaget föreställa oss en värld där vanliga tårtspadar fortfarande är relevanta.

Produkten i fråga är Magisso Tårtspade, en produkt från Finland som gjort skärandet av en tårta till en bagatell. Aldrig mer behöver man oroa sig för att tårtans komposition ska förstöras av för hårt tryck med tårtspaden, eller att tappa tårtbiten när man förflyttar den till en tallrik. Med Magisso Tårtspade sker både skärandet och förflyttningen med fascinerande lätthet.

Designen är genial i sin simplicitet. Produkten är formad så att den skär ut tårtbiten i en och samma gång, och sedan kläms instrumentet åt för att biten ska förflyttas från tårtfatet till tallriken. Det är förvånande att ingen kommit på detta tills nu, men dess existens uppskattas. Det är en mackapär av den klassigaste av kvaliteter, där man omedelbart känner att den hör hemma i ens kök. Den är snyggt designad och fungerar perfekt. Att inte äga den är ett misstag.