Det rätta för mästerkocken

Bildkälla: GSP Produktion AB

Att vara kock är något som kan te sig olika för olika personer. Här kan det vara så att du enbart är en hemmakock och inte alls behöver mera än en bra bänk och vassa knivar or whatever tillhands. Sedan har du den som kräver lite mera. Detta blir då en blandning av en restaurangkock och Per Morbergs hemmakök. Ja, kanske det egentligen inte alls är någon skillnad på det då han faktiskt har ett riktigt super kök. Dock är det för mycket stil på det för att passa som restaurangkök. Det är alldeles för mycket svåra ytor att komma åt, samt att det också är alldeles för designat med trä och andra föremål som inte gör det praktiskt. När det handlar om ett riktigt restaurangkök så är detta stora, rena ytor av metall som är lätta att hålla rena.

Så skapas ett restaurangkök från grunden.

När en restaurang ska skapas så måste det finnas en klar och tydlig planering. Här handlar detta naturligtvis om att skapa en trivsam miljö för alla gäster, då det är något som är otroligt viktigt. Det kommer dock att finnas något som är mycket viktigare. Detta är själva platsen där maten och alla rätter ska lagas och skapas. Detta är det som bär namnet restaurangkök. Här måste allt vara perfekt och funktionellt på effektivast möjliga sätt. Det handlar om att vara den som får ut maten i ett perfekt skick till gästerna inom, enligt kutym, föreskriven tid. Det hela börjar då med att mäta ytorna och skapa en ritning över hur du vill att denna plats ska se ut och fungera.

De olika saker som måste finnas i restaurangköket

När det handlar om ett restaurangkök så finns det massor av saker som bara måste finnas, eller som det måste finnas plats för i framtiden. För det första så kommer detta att vara massor av plats att arbeta. Detta skapas av olika typer samt storlekar av rostfria bänkar. Att det ska vara rostfritt är självklart, då allt annat kommer att vara föremål för rost. Detta för att ett restaurangkök snabbt ska kunna städas med mycket vatten och inte heller behöva torkas helt torrt efter städning. I övrigt måste de finnas en plats för disken och sedan utrymme för ugnar, stekbord, fritös och förvaringsplatser samt en stor spis. Efter detta får du absolut inte glömma att avdela plats för eventuella kyl- och frysrum. Detta skulle vara som att skära lök utan kniv.