Disktrasehängare

De mest användbara produkterna är ibland de minst uppenbara. Disktrasehängaren är just en sådan produkt. Fråga hundra människor på stan om de tycker en disktrasehängare verkar användbart och en stor majoritet skulle kalla den för onödig. Man kan ju bara lägga den på kranen! Men få tänker på hur snuskig en disktrasa kan bli i ett sådant läge, än mindre hur när den torkar den får en konstig böjd form som inte gör till någon nytta. En disktrasehängare skulle inte göra din disktrasa mer hygienisk, den skulle låta dig vänta några dagar innan du behöver byta ut den.

Designen är underbart simpel: Ett hål täcks av “taggar” gjorda på gummi. Hållet är stort nog för att hörnet på disktrasan ska kunna få plats i det men inte mycket mer. När du stoppar in disktrasan håller “taggarna” fast den i hålet så den inte faller ner. Den kan nu hänga där på väggen utan att riskera bli ohygienisk eller vara i vägen.

Flera människor som varit på besök har alla haft samma förvånade reaktion över denna mackapär. Hur användbar den är, hur smart den är, hur de aldrig tänkt på att det var något som kunde behövas. Några av dem har till och med köpt sin egen, eftersom den är billig och lätt att få tag på. En perfekt tillgång till köket.