Linas Matkasse

Konsten att utforma en variationsrik matkasse

Något det alltid är mycket snack om är matkassar. För det mesta handlar detta om juletider och inför semestertider. Vad som skapar denna hysteri rörande en så enkel sak som matkassen, är att du naturligtvis ska finna det bästa priset. I det fallet kommer då alla stormarknaders matkassar att jämföras. Här plockas det ned samma varor och produkter i varje kasse, och sedan ska du finna var det är bäst att handla din mat. Stämmer då verkligen detta? Kan du vara den som får informationen som gäller dig? Nä, egentligen inte. Du får en generell matkasse som kanske inte alls passar dig och vad du äter.

För att just du ska få det bästa priset måste du kolla allt på egen hand. Det är heller inte bara priset på din matkasse som kommer att vara viktigt. Det viktigaste av allt är att du får en spridning och variation på valet av din mat. Här ska denna också vara så hälsosam som möjligt. Det är säkert så att du som läser denna artikel inte har glömt bort den svenska kostcirkeln. Du ska helt enkelt plocka fram dessa kunskaper och se till att du får med det som kroppen behöver. Detta samtidigt som du också ser till att få det lilla extra och goda som du vill ha vid en trevlig familjemiddag en lördagskväll.

Den bästa matkassen för veckan

När det gäller den matkasse du skapar för veckan så ska den innehålla allt det du behöver för att få i dig tillräckligt med kraft för att klara av arbetsveckan och hemmet. Här handlar detta då inte om några frysta pizzor och bacon samt tio korvar. Du ska se till att få med allt. Handla också gärna ekologiskt då detta bidrar till att rädda naturen från onödig besprutning. Naturligtvis kommer aldrig dina personliga matkassar att bli lika billiga som de du ser i de olika testerna. Detta spelar dock inte så stor roll, då du kommer att bli nöjd, få det du vill samt allt det som du vill unna dig och har råd med.

När du skapar en matkasse för veckan så ska du tänka på att vara smart. Här handlar du allt det du behöver på lördagar. Detta gör att du kommer att få tid till all matlagning på söndagen. Här har du då sett till att du har alla de måltider du behöver, för att varje dag ta med dig matlådan till jobbet. Det är just det som kallas för planering, och kommer heller inte gå att utforma med en matkasse från något av de många test som utförs. Här är det din egen smak som gäller, samtidigt som du har en budget du ska hålla. Detta behöver ingen tala om för dig, och det ska helt enkelt vara något du kan klara på egen hand.

Matkassar för helgen

När helgen stundar kommer alla att vilja ha det lite extra gott. Här har du jobbat hela veckan, och vill under din lediga tid kunna unna dig lite extra. Egentligen kommer du inte alls att ha ett behov av en matkasse för helgerna. Det kan helt enkelt vara så att du vill gå ut och äta istället. Att gå ut och äta är inte billigt, men det kommer att leda till mindre inköp i hemmet. Vad du inte behöver när du går ut och äter, kommer också att vara en bra kökskniv. Detta behöver du bara om du lagar mat i hemmet. I det fallet får du heller inte glömma kostnaden för detta. Med andra ord är det inte bara mat som det hela handlar om.

Mera än bara mat i matkassen

Du som hör alla dessa tester om den billigaste matkassen, kommer genast att behöva tänka på något. Detta är att du inte klarar dig med bara mat. Här säger alla att du tjänar på att köpa 5 kg köttfärs och 3 kg revbenspjäll, men de kommer aldrig att ta med kostnaden för inköpen av en bra kökskniv för att dela på det du köper. Ej heller kommer de fryspåsar som behövs för att du ska kunna behålla maten i bra skick under en längre tid, När du ser på det kommer kanske helt plötsligt en annan butiks matkassar bli billigare om du även måste ha dessa redskap. Hur som helst ska du alltid vara den som kollar priser innan du handlar, men det bästa och mest effektiva kommer att bli en utforskning på egen hand.