Roliga alternativ till vin-glas

Att dricka vin är en lyx vi alltför sällan uppskattar, och en stor del av att njuta av vin kommer ifrån hur vi dricker det. Det finns så otroligt många sorters glas för konsumtionen av olika vinsorter att det krävs en hel antik möbel för att få plats med alla. Men alla glassorter behöver inte vara ägnade åt att avnjuta vinets komplicerade nyanser. Ibland kan det vara kul att äga ett fånigt vinglas man visar upp på fester.

Till exempel har vi nyligen fått tag på ett vinglas som också är en vinflaska. De två sitter nämligen ihop, som om vinglaset smälts ihop med halsen på flaskan. Detta betyder att du kan tömma en hel flaska vin i ditt glass och ändå svämmar det inte över. Det är ett smart litet trick som ändå lyckas se lite classy ut trots att man antagligen behöver tömma hela glasets innehåll för att inte vinet ska bli dåligt.

Långt sämre är vinglasset som bara är en enorm version av den vi alla har i köksskåpet. Ett mega-vinglass, om man kan kalla det så, som också fyller en hel flaska vin men som gör det utan finessen och charmen hos flaskglaset. Det finns, såklart, en mer uppenbar humor hos detta glas: den demonstrerar en desperation för att bli påverkad av vinet, medan flaskglaset endast antyder den. Men den imponerar bara en gång, medan flaskglaset är och förblir en rolig idé. Om du var tvungen att välja mellan de två bör du välja flaskglaset varje gång.